CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
„Дни на отворените врати” в Патентното ведомство Print
На 28 и 29 април 2014 г. Патентното ведомство организира „Дни на отворените врати”, посветени на електронните инструменти, създадени в рамките на Фонда за сътрудничество: Портал за марки и дизайни; Електронен инструмент за заявяване на марки, Електронен инструмент за заявяване на промишлени дизайни,  TM View, DesignView, ТMclass,  Общ инструмент за сходство на стоки и услуги, Стандарти за качество.

Събитието се организира от Патентното ведомство на Република България, съвместно с Ведомството за хармонизация на вътрешния пазар (марки и дизайни) (OHIM) в изпълнение на Програмата на OHIM за техническо сътрудничество с националните ведомства на държавите  членки на ЕС.

През тези два дни експерти от Патентното ведомство, участвали в изработването на електронните инструменти ще демонстрират електронните модули, ще представят новите функционалности, въведени в тях, ще отговарят на въпроси на участниците и ще събират мнения и препоръки за подобряване на инструментите.

По време на събитието експертите ще запознаят желаещите  с принципите на единната европейска практика по отношение на заявяването на термините от заглавията на класовете от Ницската класификация на стоките и услугите за целите на регистрацията на марките, Таксономията и обхвата на закрила на черно-белите марки.

Събитието е предназначено за всички, които желаят да се запознаят с инструментите за електронни услуги и въведената нова практика относно заявяването на термините от заглавията на класовете на стоките и услугите или да зададат конкретни въпроси, свързани с тях.

Участниците ще получат и безплатни брошури относно проектите от Фонда за сътрудничество и Програмата за сближаване на практиките, както и сборници със статии, изследвания и анализи относно практиката на OHIM в областта на закрилата на европейската марка и дизайн.

Всеки, който проявява интерес може да посети събитието в желано от него време от 9 до 17 часа в залата на първия етаж до Регистратурата на Патентното ведомство  на адрес бул. Г.М.Димитров 52 Б, София.

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account