CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
В София ще се проведе седмият Световен симпозиум за географските означения Print
            На 10 и 11 юни 2009 г. в София, хотел „Шератон”, ще се проведе седмият Световен симпозиум за географските означения, организиран съвместно от Световната организация за интелектуална собственост (СОИС) и Патентното ведомство на Република България.
            Международният форум за географските означения се провежда на всеки две години. До сега са се състояли общо шест подобни симпозиума, на първия от които страна - домакин е била Унгария (1997 г.). Следват Южна Африка (1999 г.), Уругвай (2001 г.), САЩ (2003 г.), Италия (2005 г.) и Китай (2007 г.).
            Очаква се в симпозиума да вземат участие над 200 представители на СОИС, Патентното ведомство на Република България, делегати на национални ведомства, включително делегати на страни - членки на СОИС, сдружения на производители в различни области на индустрията, представители на академичните среди от цял свят, правителствени и неправителствени организации.
            На симпозиума ще бъдат изнесени лекции от представители на СОИС,   Европейската комисия и Световната търговска организация, както и от представители на различни научни звена и национални ведомства, като тези на САЩ, Бразилия, България, Унгария, Китай, Италия, Индонезия и др.
            Специален гост на събитието ще бъде новоизбраният генерален директор на СОИС д-р Франсис Гъри. Това ще бъде първото посещение на г-н Гъри в нашата страна и първо международно мероприятие на СОИС от този ранг през неговия мандат.
            Основна цел на симпозиума е по-доброто запознаване със системата за закрила на обектите на индустриална собственост, в частност на географските означения, с нейната същност, предимства и начин на функциониране; повишаване културата на българското предприемачество в областта на закрилата на географските означения; местните производители и ползватели на регистрирани географски означения активно да популяризират своите продукти пред широка международна аудитория; трайно представяне на страната ни като държава с определени географски характеристики и съхранени специфични знания и умения в конкретни области на местното производство, което я превръща в благоприятно място за развитие на селското стопанство и производството на продукти с високо качество; представяне на богатото историческо и културно наследство на България.
            Желаещите да вземат участие в симпозиума могат да изпратят формуляр за регистрация до Патентното ведомство на електронни адреси: This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it   и This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it   или по факс на номер (02) 873 51 82, както да получат допълнителна информация на телефони: (02)  9701 345 и (02)  9701 314.

Краен срок за регистрация: 29 май 2009 г.
Програма
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account