CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Разширява се сътрудничество между Патентното ведомство и Европейското патентно ведомство Print
На 19 септември Патентното ведомство на Република България (ПВ) посрещна делегация от Европейското патентно ведомство (ЕПВ), с която обсъди бъдещото си сътрудничество в рамките на новия Стратегически план 2023 на ЕПВ.
Д-р Офелия Киркорян-Цонкова, зам.-председател на ПВ, приветства делегацията от ЕПВ - Nikolaos Chardalias, Minna Nikolova-Kress, Jeff Stewart и Paul Tubbing, като отбеляза, че сътрудничеството с Европейското патентно ведомство е от съществено значение за успешното утвърждаване на Българското патентно ведомство като орган, който работи ефективно и ефикасно, предоставяйки своевременни и качествени услуги в областта на индустриалната собственост по един съвременен в технологично отношение начин. Поздрави представителите на ЕПВ за множеството инициативи, които са предвидени в новия Стратегически план 2023 и изрази увереност, че с общите усилия на двете институции ще бъдат постигнати много по-добри резултати, гарантиращи по-висока активност от страна на българските заявители, по-благоприятна среда за работа на научно-изследователските организации и повишаване конкурентоспособността на  българската икономика.
Участниците на срещата – експерти, ИТ специалисти, ръководители на проекти, направиха преглед на ИТ средата и услугите, които към момента се предлагат за експерти и потребители в областта на патентите. Дискутирани бяха  бъдещите ИТ проекти и електронни инструменти, които да бъдат реализирани съвместно в рамките на новия Стратегически план 2023 на ЕПВ с цел предоставяне на повече и по-качествени услуги.
Специално внимание беше отделено на сигурността на системите, базите данни и достъпа до информация, като от страна на ПВ  беше отбелязано, че вече се работи за придобиване на Международния стандарт ISO 27001 за Системите за управление на сигурността на информацията.
При закриване на срещата участниците се обединиха около извода, че следващите три години поставят пред ПВ и ЕПВ много и сериозни предизвикателства за издигане на ИТ услугите на висотата на съвременните изисквания за кибер сигурност, като във фокуса на вниманието са предоставянето на мащабни и достъпни електронни услуги и бази данни за потребителите. 

IMG_7565 IMG_7575
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account