CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО ОРГАНИЗИРА СЕМИНАР ЗА УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ Print

Във връзка с изпълнението на Договор за сътрудничество със Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPO)  и Патентно ведомство на Република България, с партньор Центъра за учебно-тренировъчни фирми към Министерство на образованието и науката, в гр. София, в  „Център за подготовка на ученици за олимпиади“, към Министерство на образованието и науката се проведе тридневен семинар на тема: „Закрила на интелектуалната собственост – инвестираме в бъдещето си.“. Събитието беше открито от заместник- председателя на Патентно ведомство на Република България д-р Давид Сукалински, който приветства участниците в семинара, изказа благодарности към съорганизаторите от страна на Центъра за учебно-тренировъчни фирми и пожела успешна и ползотворна работа през следващите три дни.

Стана традиция в началото на учебната година експерти от Патентно ведомство на Република България, съвместно с Центъра за учебно-тренировъчни фирми да провеждат обучения за учители, преподаватели и директори по въпросите за защита на интелектуалната собственост, но за първи път Патентно ведомство на Република България организира специална обща програма за учители и ученици. Програмата включваше лекции, практически упражнения, работа в екип за създаване на съвместни проекти и идеи, както и провеждане на състезания за учениците.

По време на обучението експерти от Ведомството запознаха участниците с обектите по индустриална собственост, с процедурите по регистрация на марки и дизайни за територията на Европейския съюз. Бяха представени много примери и актуална информация относно търговските марки и промишления дизайн, както и общите практики със Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост.

За учениците беше проведено и състезание: „Закрила на интелектуалната собственост – инвестираме в бъдещето си.“, за което бяха сформирани отбори, в които участваха представители на различните училища от цялата страна. Отборите имаха за задача да изготвят презентации върху предварително съставени задания от страна на експерти от Патентно ведомство на Република България. Учениците показаха изключителна креативност, презентационни умения, работа в екип и добри познания в областта на индустриалната собственост.

P1010112 IMG_1023 P1010115

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account