CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
ПОСЕЩЕНИЕ НА АПЕЛАТИВНИТЕ СЪСТАВИ НА СЛУЖБАТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ Print
На 18 юни 2019г. Патентното ведомство на Република България (ПВ) посрещна експерти от апелативните състави на Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (СЕСИС).
След проведената двустранна среща между д-р Петко Николов, председател на ПВ, и д-р Теофиле Маргелос, председател на Апелативните състави на СЕСИС, се проведе семинар, разделен на две сесии – за експерти от ПВ и за представители по индустриална собственост.
По време на първия модул „Производства по спорове“ д-р Маргелос, председателите на два от апелативните състави – г-н Свен Стюрман и г-н Гордън Хъмфрис, и  експерти от дирекция Спорове и административнонаказателна дейност на ПВ представиха процедурите по спорове, свързани с марки и дизайни пред ведомствата им. Участниците дискутираха приликите и разликите в практиките на двете институции, както и техните предимства и недостатъци.
Обсъдени бяха и актуални въпроси, като стартиралия наскоро проект за сближаване на практиките СР12 „Доказателства в производства по спорове, свързани с търговски марки“; нови видове марки; алтернативно разрешаване на спорове и др.
Вторият модул „Процедури пред Апелативните състави на EUIPO и съдебна практика“, продължи в следобедните часове с представители по индустриална собственост.
Д-р Офелия Киркорян-Цонкова, зам.-председател на ПВ, и д-р Маргелос поздравиха участниците и подчертаха общия стремеж за сближаване на практиките в производствата, свързани със спорове по марки и дизайни, както и за все по-бързо, ефективно и качествено провеждане на процедурите.
Участниците изслушаха и обсъдиха редица теми, сред които организационни и процесуални аспекти на производствата по спорове пред EUIPO, ефективно разрешаване на спорове, актуални съдебни решения, практически насоки относно представянето на доказателства за реално използване, базирани на интернет източници, конфликти между сортове растения и търговски марки, нови видове марки и др.

20190618083706_IMG_9810
DSC06172DSC06176
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account