CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
IPforYOU София – Среща на СЕСИС и Патентното ведомство с представители по индустриална собственост Print

На 12 март в хотел  Sense в столицата се проведе информационна среща на Службата на ЕС за интелектуална собственост (СЕСИС) и Патентното ведомство на Република България с представители по индустриална собственост.
Събитието  е част от поредица семинари, които СЕСИС ежегодно осъществява в държавите – членки на ЕС, за да представи  електронните услуги, които предлага на потребителите в областта на марките и дизайните. Експерти от СЕСИС направиха преглед на редица електронни инструменти за търсене и за класиране (TMView, DesignView, TMClass, DesignClass и Хармонизираните бази данни със стоки и услуги в областта на марките и наименования на продукти за целите на класирането при заявяване на дизайни), демонстрираха как се заявяват по електронен път марки на ЕС и дизайни на Общността, дадоха практически съвети и отговориха на въпроси на присъстващите.
Демонстриран беше и електронният инструмент Enforcement database, разработен в помощ на притежателите на права върху обекти на индустриалната собственост и органите за правоприлагане в борбата с фалшифицираните стоки.
В приветственото слово от името на д-р Петко Николов, председател на Патентно ведомство на Република България (ПВ), беше подчертана целенасочената политика, водена от ПВ съвместно със СЕСИС, за постоянно развиване на електронните услуги с цел намаляване на административната тежест върху потребителите. За своите усилия ПВ получи в края на 2018г.  наградата в категория „Най-добра електронна услуга“ на церемонията по връчването на "Годишните награди за държавните институции 2018 - добри примери" в сградата на Европейската комисия в София.

 

IMG_20190312_095058

 

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account